De fietstocht

We vertrekken op 24 juli vanuit de Petruskerk, na de viering van 9 uur. We fietsen met ons tentje achterop en het is onze bedoeling om alle nachten te kamperen, precies zoals we deden tijdens onze fietstocht naar Santiago. Onderweg hopen we op inspirerende ontmoetingen met mensen, bijzondere ervaringen en natuurlijk op Gods onmisbare zegen!


We fietsen a.d.h.v. Reitsma’s Route naar Rome!

Bron: http://www.reitsmaroutes.nl

“Die beschrijft in drie delen een mooie, rustige fietsroute van Amsterdam naar Rome via Duitsland en Oostenrijk: door steeds wisselende landschappen en mooie oude steden als Heidelberg, Tübingen, Lindau, Verona, Bologna, Florence en Siena. De route is zo licht mogelijk gehouden, maar u zult toch over de Alpen en de Apennijnen moeten.

In Italië kunt u kiezen tussen verschillende varianten: via Verona of Venetië, de pittige hoofdroute via Florence en de Toscaanse heuvels of de lichte route langs Ravenna en Assisi met half zo veel klimwerk. Heeft u voor de hoofdroute gekozen, dan kunt u na Florence uw weg vervolgen via Siena of Assisi. Zo wordt een onvergetelijk rondje van ca. 800 km door het hart van Italië mogelijk: Florence - Siena - Rome - Assisi - Florence.

Reitsma’s Route naar Rome is een toeristische fietsroute, die in de eerste plaats bedoeld is voor wie ongestoord wil genieten van mooie natuur, afwisselende landschappen en stedenschoon. Vooral in Nederland en Duitsland is dan ook veel gebruik gemaakt van stille, intieme weggetjes en vrijliggende fietspaden. Het volgen van een dergelijke route vereist hier meer oplettendheid dan een "snelle" route over drukkere wegen. Af en toe gaat de route over onverharde wegen, maar die zijn met een randonneur of hybride prima te doen. Voor de langere onverharde gedeelten zijn alternatieve routes over rustige asfaltwegen opgenomen. De route is in beide richtingen beschreven, met nauwkeurige opgave van stijgingspercentages en voorzieningen onderweg. Per etappe vindt u bovendien kernachtig beschreven bezienswaardigheden, aardige achtergrondinformatie, foto’s, hoogteprofielen en een uitgebreide lijst met campings”.

Deel 1 - bron: Reitsma's Route
Deel 2 - bron: Reitsma's Route
Deel 3 - bron: Reitsma's Route